Драган Симовић

РТАЊ – ПУТЕВИМА ОСВЕШЋИВАЊА


RTANJ – PUTEVIMA OSVEŠĆIVANJA

U poslednje vreme često nas pitaju šta je Rtanj? Zašto toliko oduševljenje pri polasku ka Rtnj? Nama su drugi rekli na Rtanj se odlazi sa osmehom, a vraća sa suzama u očima. Nismo odmah razumeli . To smo videli, doživeli i osetili šta to znači. Rtanj je povratak u sebe , u svoje prirodno stanje, da budeš ono što jesi, da ne moraš da budeš neko drugo. Osećaj da pripadaš negde u vasioni, da si deo kosmosa. Rtanj je mir, i spoljašnji i unutrašnji. Mesto gde se osećaš ko si , šta si …. da si deo sveta, prirode,..

Rtanj pojačava ono što je u tebi a što si dobio rođenjem, ljubav, radost, smeh , zdravlje. Lakše dolaziš do onoga što si izgubio vremenom živeći u ovakvom nametnutom svetu, u ludom i modernom životu. Niko nas nije pitao da li želimo da živimo u takvom svetu? Sada imamo izbor. Da preporod nađemo u sebi i to pokažemo sebi i ljudima oko sebe, da postoji put, drugačiji, iskreniji, lepši. Put nekog novog načina bivanja. Mi samo treba da im taj put prosvetlimo, da mogu da vide da to postoji, nešto drugo …..život zajedništva, međusobnog uvažavanja, tolerancije, ljubavi, osmeha, zdravlja. To je naša velika stvar (ako postoji nešto veće što možemo uraditi i dati drugima). Niko ne mora da nas sledi, da ide našim putem. Mi samo hoćemo drugim da pokažemo da nešto lepše, važnije i drugačije postoji, da im pokažemo kako se nekada jednostavno i veselo živelo. Kako to može i sada u ovom svetu, u ovom našem vremenu. Kako je lep život u saradnji sa prirodom i svojom okolinom, ljudima koje nas okružuju i koje svakodnevno srećemo, sa biljkama, životinjama, stvarima . Oni koju budu prepoznali našu put doći će na Rtanj. Tada će osetiti i videti ono o čemu mi sada pišemo i što radimo. Ne očekujemo da će svi videti, neki će to videti i osetiti u sebi i oko sebe, a ko neće znači da još nije spreman.

Šta je zadatak Fondacije? Da ljude oko sebe okupi oko nečeg? Za početak to će biti jednostavne aktivnosti koje ćemo mi započinjati i u njima učestovati. Da pokažemo drugima kako svako od nas može naći svoj put i biti zdrav, zadovoljan i srećan i to deliti sa ljudima oko sebe.

Aktivnosti Fondacije će biti naknadno objavljene.

Rtanj Dobre Nade

 

 

RTANJ – BOŽIŠTE BELIH BOGOVA

Kada u Svargu uđoh, nađoh da je Rtanj, na Zemlji najstarije,

Božite Belih Bogova VedSrba Striborjana.

Tu se dogodio bejaše Prvi PraVaseljenski Sabor Belih,

pre sedamdeset i pet vekova i dvadeset godina, u noći prolećne ravnodnevice.

Tada se na Rtanj, na belome vetru, nizvede visoka rasa Belih Vilenjaka,

kojoj se na čuvanje poveri Divotna Majka Zemlja.

Od visoke rase Belih Vilenjaka i Zemaljskih Riđih Kćeri,

posle nekog vremena, izrodiše se VedSrbi Striborjani, Veliki Preci svih PraArijevaca.

Od podnožja do vrha Rtnja, postoji dejstvena zavojnica što tvori dvanaest prstenova,

povezujući Pupak Sveta sa Jezgrom Zvezdanih Jata.

Autor teksta: Dragan Simović 

http://rtanjdobrenade.com/

Преузето са сајта РТАЊ ДОБРЕ НАДЕ

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s