ДРУШТВО / ИЗДВАЈАМО / Правосуђе / Родољубље

Бар једна победа – Уставни суд одбио предлог за забрану рада удружења СНП НАШИ!


Уставни суд потврдио:
СНП Наши деловали у складу са Уставом Србије

14.11.2012

Данашња одлука Уставног суда којом се одбија предлог Републичког јавног тужилаштва о забрани Српског нароодног покрета Наши најбољи је доказ да је Покрет све време радио у складу са Уставом Србије штитећи интересе Србије, њених грађана и вредности њиме прокламоване.

Подсећамо јавност у Србији да смо, због неоснованог политичког предлога тужилаштва, две године били под свакодневном репресијом од стране МУП-а, да су нам забрањивани протести, забрањиван одлазак на поједине манифетсацији, привођени активисти итд. Истовремено са тим, део медија , користећи предлог за забрану, редовно је ширио дезинформације и клевете о СНП Наши и његовим члановима као „екстремистима“ и „насилницима“.

И сама одлука о одбијању предлога за забрану долази у тренутку такве медијске хајке на СНП Наши због захтева СНП Наши за забрану рада удружења које отворено крше Устав попут:   Фонд за хуманитарно право, Жене у црном, Центар за културну деконтаминацију, ЈУКОМ, Хелсиншки одбор за људска права, Пешчаник, Фондација Егзит, Иницијатива младих за људска права, Санџачки одбор за заштиту људских права, Аутономни женски центар, Реконструкција женски фонд, Београдски центар за људска права, Иницијатива младих за људска права, Амнести интернашнал, Грађанске иницијативе, Квирија Центар, Геј-Стрејт Алијанса, Докукино.

На Уставном суду се доказало да СНП Наши није противуставно деловао, очекујемо да се поступак оцене уставности деловања спроведе за друге организације за које постоји сумња да делују противуставно о чемо смо доставили доказе Суду.

СНП Наши позива све активисте и симпатизере на хитну друштвену мобилизацију како би се, након победе пред Уставним судом,  наставило са активностима за политичко ослобођење Србије од евроунијатске власти.

Управни одбор СНП Наши

Линк саопштења

http://nasisrbija.org/index.php/2012/11/14/nastavljamo-borbu-za-oslobodjenje-srbije/

Контакт:
064 12 13 931
064 992 77 44

***

Саопштење са 5. седнице Уставног суда о већању и гласању, одржане 14. новембра 2012. године, којом је председавао др Драгиша Слијепчевић, председник Уставног суда

Уставни суд је на 5. седници Уставног суда о већању и гласању, одржаној 14. новембра 2012. године, у предмету VIIУ-482/2011, донео одлуку којом је одбио предлог за забрану рада удружења грађана „СРПСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ 1389“ из Београда и удружења грађана СНП „НАШИ“ из Аранђеловца. Суд је одбацио предлог за забрану рада удружења грађана „СНП НАШИ 1389“.

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s